edjeinestland.reismee.nl

Rakvere, Estonia

Eerst nog een stukje vooraf: we zijn met zen zessen nog op stap geweest en iets van 3,5 uur geslapen.Om9 uur weer fris en fruitig bij de hoofdingang van het complex staan op de bus! >:-) Daar begint de foto sessie dan ook mee...

Na een uurtje rijden komen we aan in Rakvere, een stadje ten oostenvan Tallinn. In de verte zie ik een stier op een heuvel, wat het symbool voor rakvere is. Na een koffie pauze gaan we de trap op richting een kasteel. Het is een ruine vanuit beneden gezien, maar eenmaal boven is het best kicken om zoeits te betreden. We worden op een manier ontvangen,hoe het vroeger ook gegaan moest zijn. In een deur naast de grote poort gaat een praatgat open. Een man vraag wat onze bedoelingen (goed of kwaadschiks) zijn en wat het wachtwoord is...

Eenmaal binnen krijgen we middeleeuwse kleren en begint onze rondleiding. Diezelfde man brengt het allemaal op een leuke manier over waarop we van de toren naar dekanonnen gaan, van oorlogsvoering tot de dump plekken wat wc's zijn, echt zwarte buskruit mogen maken en nogenkele kamers hebben bezichtigd. Als brunch en afsluiter krijgen we middeleeuws eten.

Op de terugweg komen we nog langseen enorm landgoedvan een baron uit de 19e eeuw. Het is gerenoveerd en er zijn elementen toegevoegd welke voorkwamen bij typische nobele baltische huizen. Overigens kan je het landgoed huren voor allerlei festiviteiten :)

Al met al zeerde moeite waardzo'n excursie!Terug thuis hebbenwelekkere zelfgemaakte pastageconsumeerd.Complimentenvoor onzevoortreffelijke Italiaanse kok! Tevens een goede bodem voor weer een avondje stappen =)

Foto's :

Rakvere Estonia

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!